Een kijkje achter de schermen

Bij Cityhotel Wood

Vandaag geven wij u graag een kijkje achter de schermen. Half juli 2020 openden we – na wat vertraging – de deuren van Cityhotel Wood & Natural Kitchen The Green Room. Wat we toen nog niet konden vermoeden, is dat we na 3 maanden de deuren weer deels moesten sluiten.

In de tussentijd zaten we niet stil en werkten we ook aan een nieuwe website. Alle reden om ons ook hier – opnieuw – nog eens voor te stellen en het ontstaan van Cityhotel Wood te vertellen.

Overnachten in het centrum van Middelburg

Cityhotel Wood is te vinden nabij de bocht van de statige Middelburgse Binnengracht. Meer dan honderd jaar geleden huisde hier een bloeiend houtzagersbedrijf. Niet zo gek, de straatnaam geeft het al weg: Achter de Houttuinen.

‘Houttuin’ is een ouderwets woord voor een opslagplaats van hout. Het hout kon gemakkelijk per schuit aan- en afgevoerd worden vanaf elders op het eiland en in de provincies. Daaraan herinneren de straatnamen van omliggende straten, zoals het Domburgs Schuitvlot (oftewel: het vlot of de aanlegsteiger voor schuiten uit Domburg).

Sindsdien huisde onder andere Scoop op deze plek, het Zeeuws Instituut voor Sociale & Culturele Ontwikkeling. Inmiddels is het het thuis van Cityhotel Wood. Al doen we er alles aan om de geschiedenis levend te houden, zoals om te beginnen in onze naam.

Wood 3305 DEF Houtzagerij verkleind Groene kamer Original Elm

Kennis maken met Bennie & Eva

Allebei zijn we al jong geboeid geraakt door gastvrijheid en gastronomie. Bennie was twaalf jaar toen hij naar Yerseke verhuisde, een klein vissersdorp aan de Oosterschelde. Na een onbevangen tijd tussen de kreukels, oesters, mosselen en kreeften mocht hij een zomer mee om mosselzaad te gaan vissen in Duitsland. Tijdens het vissen kwam er een reusachtige Oostzeekrab mee aan boord. En bij de lunch stond er natuurlijk een fenomenale krabsalade op tafel. Zoiets wilde hij ook kunnen maken!

Dankzij het enthousiasme en plezier in de keuken waar Bennie later als koksleerling werkte, wist hij het zeker: zijn passie ligt in de keuken, achter de pannen! Hij richt dan ook al zijn kennis en passie op het concept van het restaurant; Natural Kitchen The Green Room.

Eva’s eerste baantje was bij een ijssalon in Vlissingen. Mooie zomerse dagen zorgden voor lange rijen met gasten die op zoek waren naar smakelijke verkoeling. Ze schepte met haar vaste ijstang het eelt op haar handen, en even snel een glimlach op haar gezicht. Daar leerde ze wat hard werken is. En dat ze daarvan, samen met een gezellig team, heel veel energie krijgt. Net als van mensen helpen.

Tijdens haar opleiding Toerisme in Middelburg liep ze stage op de receptie van een hotel in Goes. Daar bleef ze uiteindelijk elf jaar met veel plezier werken. Front office en sales, loonadministratie en personeelszaken: Eva heeft het allemaal graag gedaan, maar het liefst ziet ze de gasten genieten.

Wood 1774 Wood 3345 Wood The Green Room 219 Receptie Isabelle

Samen aan het roer van Cityhotel Wood

Eva kan haar energie kwijt als hotelmanager die alle diensten voor gasten en achter de schermen zo soepel mogelijk laat verlopen. En meewerkt met haar team natuurlijk, want we doen het allemaal samen. Bennie geniet van de vrijheid om met bijzondere ingrediënten te werken en zijn creativiteit te laten spreken in nieuwe gerechten.

Elf jaar geleden ontmoetten we elkaar. De tijd vliegt voorbij! Dat we nu samen een hotel runnen, is een groot cadeau…

Duurzame gastvrijheid in Middelburg

Als u het hotel binnenstapt, wandelt u in feite binnen in ons idee van gastvrijheid. Samen met eigenaar Peter Bommeljé hebben we het concept bedacht, de inrichting geleid en in de dagelijkse praktijk onze interesses en accenten aangebracht. U vindt onze aandacht voor duurzaamheid bijvoorbeeld terug in de keuken en daarbuiten.

Vindt u het leuk om meer te lezen over wat voor ons duurzaamheid betekent en hoe we dit in de praktijk hebben gebracht? Lees dan zeker hier even verder.

Van harte welkom bij Cityhotel Wood & The Green Room

Natuurlijk bent u ook van harte welkom om het met eigen ogen te komen bekijken. Zoals we al aangaven, gingen de deuren maar deels dicht. Ons hotel is gewoon geopend! En als u bij ons overnacht, verzorgen wij ’s ochtends een heerlijk ontbijt. In The Green Room of op uw kamer, wat u zelf fijn vindt! Voor u als hotelgast zijn de deuren van The Green Room ook geopend voor een lunch en/of diner.

Ook kennismaken?

In deze wat gekke en onrustige tijden hebben we een tof arrangement samengesteld. Voor iedereen die kennis wilt maken! Want ook als u in Middelburg of omgeving woont, laten we u graag ons hotel zien en zelf ervaren. En zeg nou zelf, het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. En een nachtje weg doet wonderen; om uit te rusten, bij te tanken, te ontspannen en lekker & gezond te eten! Boek dus snel ons Meet The Green Room Arrangement en wij bieden een gezellige, gezonde én veilig nachtje weg.

Reserveer het Meet The Green Room Arrangement

Zeayou Zeeland