Historie

Van Cityhotel Wood in Middelburg

Het hotel is gevestigd op het adres "Achter de Houttuinen" en dat verraadt al een beetje het verleden van deze plek. Cityhotel Wood is te vinden nabij de bocht van de statige Middelburgse Binnengracht. Meer dan honderd jaar geleden huisde hier een bloeiend houtzagersbedrijf.

In het centrum van Middelburg

‘Houttuin’ is een ouderwets woord voor een opslagplaats van hout. Het hout kon gemakkelijk per schuit aan- en afgevoerd worden vanaf elders op het eiland en in de provincies. Daaraan herinneren de straatnamen van omliggende straten, zoals het Domburgs Schuitvlot (oftewel: het vlot of de aanlegsteiger voor schuiten uit Domburg). De houthandel Albers bestond uit een kantoorpand en een zagerij. Het bedrijf richtte zich op twee activiteiten: de handel in en het zagen van hout.
U leest meer over de houthandel en de geschiedenis op de website van Zeeuwse Ankers.

Voorgaande jaren huisde Scoop op deze plek, het Zeeuws Instituut voor Sociale & Culturele Ontwikkeling. Inmiddels is het het thuis van WOOD. Al doen we er alles aan om de geschiedenis levend te houden, zoals om te beginnen in onze naam.

wood hotel ingang bennie Houtzagerij

Wood it is

Hout is een terugkerend thema in Cityhotel Wood.
Het begint al bij het opgaan van de trap waar de grote houten WOOD letters sieren. Maar ook binnen in het hotel en restaurant vallen het hout en de groentinten op!
Voor de verwijzing van hotelkamers en andere ruimtes worden houten bordjes gebruikt die zijn gemaakt door Marijn Kluijfhout.

Receptie Wood entree Floor moswand 34 Entree 2 Cityloft met terras The Green Room tafel houtschilderij

Vergaderzalen in Cityhotel Wood

De geschiedenis van deze plek komt ook terug in onze vergaderzalen. In de zalen "Houtzagerij" en "Leerlooijerij" zijn deze thema's verwerkt. In de kunstwerken in deze zalen van Lisette Huizenga is het verleden op een subtiele manier verwerkt.

Lisette kunst Leerlooierij midden2 Houtzagerij

Zeayou Zeeland