GETAWAYS

Op zoek naar een leuke deal voor uw verblijf in Middelburg? Bekijk onze getaways voor een perfect verblijf!

Duurzaamheid

Daar lopen we warm voor!

Gelukkig is dat het soort warmte dat het broeikaseffect niet verergert. Integendeel: op allerlei kleine, speelse manieren dragen we bij aan een gezonde aarde en leefomgeving voor ons allemaal.

Bouw van het hotel

Bij de bouw is dan ook gekozen voor duurzame installaties; denk aan hoge isolatie, all electric en warmte pompen ten behoeve van vrf systeem, warm water en solar.

74479738 2669094323152325 6008940816569991168 n Houtzagerij verkleind B3b15592 e0bf 4a21 bbaa cb6d740f57a7 2 Wood 3305 DEF

Een bomenplan

Daarvoor sloegen we de handen ineen met de Zeeuwse Milieufederatie en OEST.
Hoe meer longen van de aarde, hoe meer vreugd! Dat kunnen we doen mede dankzij uw hotelbezoek. Want huurt u een (elektrische) fiets, boekt u rechtstreeks via onze receptie of onze website, dan doneren wij telkens een vaste bijdrage van € 1,50 aan het bomenplan. Ook wanneer u besluit om de dagelijkse kamerschoonmaak over te slaan (dit is mogelijk wanneer u meer dan 1 nacht verblijft), gaat het compensatiebedrag van 1,50 rechtstreeks naar meer ruisende kruinen op het eiland!

Fase 2 - November 2020

De eerste bomen die zijn bekostigd met ons Bomenplan zijn inmiddels aangeplant bij OEST. OEST ligt op het landgoed Hof ter Linde in Ritthem, net buiten Middelburg, en is een plek waar sinds 2016 op ecologische wijze voedsel verbouwd wordt. Voornamelijk vaste eetbare planten en veel variëteiten om zo de biodiversiteit te vergroten en de omgeving te verrijken. Er is een voedselbos in aanleg waarin tentplekken zijn gecreëerd waar mensen kunnen verblijven en in de zomermaanden aanschuifdiners worden georganiseerd. De chefs van Wood kijken ernaar uit om met de oogst uit het voedselbos mooie gerechten te bereiden voor onze gasten. Als hotelgast van Cityhotel Wood is het tevens mogelijk om een kijkje te nemen bij OEST of deel te nemen aan één van de rondleidingen of workshops. Meer informatie is te vinden op de website van Hof ter Linde en Oest Farm and Stay.
Ook is het mogelijk dat hotelgasten van Wood een kijkje nemen bij OEST of deelnemen aan één van de rondleidingen of workshops. Meer info is te vinden op de website van Hof ter Linde of vraag er naar bij uw boeking!

Fase 3 - mei 2021

Plan Boom is een feit!

In samenwerking met Zmf, Staatsbosbeheer en Buitenfonds investeert Zeayou Zeeland in de Zeeuwse natuur. Zeayou Zeeland gaat 4000 bomen planten in het kader van Plan Boom. Dit doen we in de buurt, op Walcheren; bij Biggekerke.

Lees hier alle actuele informatie terug over Plan Boom

Whats App Image 2021 05 17 at 15 52 06 2 Whats App Image 2021 05 17 at 15 52 06 1 Whats App Image 2021 05 17 at 15 52 06

Groene gevel

September 2021;

Binnen anderhalf tot twee jaar staat onze gevel helemaal in bloei! Instagreen voerde voor ons een gebiedscan uit: de uitgekozen planten zijn speciaal geselecteerd om de bedreigde insecten en bijen extra voedsel te geven. Dit zijn o.a. de hedera klimplant, blauwe en witte regen, klimhortensia, clematis, dove netel, goudsbloem, salvia, hedera helix, malva en luminium.

En doordat er nu een aantal tegels weggehaald zijn, hebben we extra ruimte om regenwater op te vangen én helpen de planten om het pand te verkoelen.

PHOTO 2021 09 04 13 28 56 PHOTO 2021 09 04 13 28 08 PHOTO 2021 09 04 13 38 15

Feeding instead of filling

Ook in de keuken doen wij ons best. Met de focus op lokale en seizoensgebonden producten beperken we bijvoorbeeld het aantal voedselkilometers achter de gerechten.
De producten die de keuken binnen komen staat dicht bij de natuur met groenten in de hoofdrol. Onbewerkt en zuiver, met een korte lijn naar hun bron.
We maken zoveel mogelijk gebruik van het hele product. Zo verwerken wij bijvoorbeeld pulp van de groentesappen in onze cakes.

City Hotel Wood23 8 8 3dbca4d3 a129 4267 807a 79423bc2eb3e Gerecht champignons keuken Gerecht keuken aardappelsalade

Duurzaam servies van Figgjo

Figgjo is de enige overgebleven porseleinfabrikant in Scandinavië. Zij hebben alles in huis om mooi, functioneel, duurzaam porselein te maken. Figgjo is een groene fabrikant. Ze gebruiken geen schadelijke materialen en recyclen alle materialen die niet eindigen als eindproduct, er zijn geen enkele giftige emissies. Dit is niet alleen cruciaal voor het schoonhouden van ons milieu - geen afval is ook erg goed voor het bedrijfsleven. Het betekent dat we meer kunnen doen met minder. Het is echt een win-win situatie.

Het servies bij Cityhotel Wood is zorgvuldig uitgekozen, de elegante details en kleuren sluiten perfect aan bij The Green Room, er is aandacht besteed aan elke detail. Het porselein van wordt vanuit modern en klassiek design vertaald naar functioneel en duurzaam porselein.

Figgjo Factory Workshop About Rolf 5x3 Hand Brush Figgjo Figgjo Outlet Base

The Good Roll

100% boomvriendelijken duurzaam wc papier bij Cityotel Wood.

The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. De verpakkingen van het toitletpapier zijn plastic vrij. Daarnaast investeert The Good Roll 50% van de winst in de bouw van toiletten ontwikkelingslanden.

Whats App Image 2021 04 28 at 14 13 06 Whats App Image 2021 05 03 at 14 42 15 Whats App Image 2021 05 03 at 14 49 16 Whats App Image 2021 05 03 at 14 42 43

Ecotapwater in The Green Room

In The Green Room serveren wij plat- en bruiswater uit de Ecotap.

De tapkranen van EcoTapwater werken via een uniek 3-fase-filtersysteem, dat van kraanwater tafelwater van mineraalwaterkwaliteit maakt. Na het filteren wordt het water via een speciale ‘cooler carbonator’ gekoeld en omgetoverd in heerlijk verfrissend plat of bruisend tafelwater dat mínstens zo lekker smaakt als gebotteld mineraalwater.

En zeg eens eerlijk: plastic flessen mineraalwater zijn toch niet meer van deze tijd? Water transporteren dat ook ter plaatse getapt kan worden is toch eigenlijk gewoon zonde? Onnodig transport, CO2-uitstoot bij de productie en (zwerf)afval schaadt het milieu.

Voor ieder abonnement gaat 36.000 liter water naar Kenia

In Nederland is het kraanwater van supergoede kwaliteit. Maar in veel landen is dat heel anders. Daar word je ziek als je water uit de kraan drinkt. EcoTapwater vindt dat iedereen ter wereld recht heeft op schoon drinkwater. Daarom werkt Ecotapwater samen met het Verkaart Development Team (VDT-project). Zij vangen weesmeisjes en albinokinderen in Kenia op en geven ze eten en drinken, kleding, onderwijs en bescherming.

IMG 8366 IMG 7497

iLoveEcoEssentials

In al onze kamers en citylofts zijn de verzorgingsproducten (handsoap, bodylotion, douchegel en shampoo) van iLoveEcoEssentals terug te vinden. U kunt uw eigen producten met een gerust hart thuis laten.

iLoveEcoEssentials wil een positieve impact hebben op uw welzijn, uw huid en onze thuisplaneet. Het assortiment is gecertificeerd voor uw garantie; zowel de inhoud als de verpakking zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van landbouw, verwerking, productie en arbeidsomstandigheden die voldoen aan strikte duurzame vereisten op het gebied van gezondheid en milieu.

De producten zitten in flessen van recyclebaar ingezameld afvalplastic. Alle ingrediënten van iLoveEcoEssentials zijn gecertificeerd door ECOCERT Natural & Organic, en zijn gemaakt zonder het gebruik van GMO, parabenen, fenoxyethanol, nanodeeltjes, kleurstoffen, silicium, PEG, synthetische parfums en kleurstoffen of dierlijke ingrediënten.

100% natuurlijke en biologische ingrediënten en natuurlijk vrij van microplastic - waardoor ILEE veilig is voor grondwater, zeeleven en toekomstige generaties.

Duurzame ILEE feiten:

  • Natuurlijke producten zorgen voor een langdurige effectiviteit op de huid.
  • Natuurlijke producten laten uw huid ‘ademen’.
  • De natuurlijke voedingsstoffen (bijv. Vitamine E, vitamine C) waaruit de producten zijn samengesteld, houden de huid gezond en verminderen tegelijkertijd uw dagelijkse belasting van chemicaliën.
  • Natuurlijke producten zijn vrij van synthetische en / of giftige stoffen.
  • iLoveEcoEssentials bestaat uit een serie hoogwaardige kwaliteitsproducten die pure luxe belichamen en verrijkt zijn met actieve ingrediënten die helpen bij het voeden en verzorgen van uw huid.

Tijdens uw verblijf fan geworden van de producten? Bij de receptie wordt de volledige lijn (inclusief body-oil, aromatic mist en conditioner) aangeboden voor de verkoop.

Ilee Wood The Green Room 73 Wood The Green Room 40

Dyson Airblade Wash & Dry

Onze openbare toiletruimtes zijn voorzien van Dyson Airblade Wash & Dry. Hiermee besparen we 80% water en CO2, ten opzichte van een normale kraan en papieren wegwerp doekjes.

De lucht in toiletruimtes kan microscopische deeltjes bevatten, waaronder bacteriën en virussen. Daarom zijn alle Dyson Airblade handdroger voorzien van HEPA filters, een bewezen manier om 99,95% van de deeltjes uit de lucht de verwijderen, waaronder bacteriën en virussen. Zo worden handen gedroogd met HEPA gefilterde lucht en niet met vuile lucht.

Vochtige handen kunnen tot 1000 keer meer bacteriën versperen dan drogen handen. Handen hygiënisch drogen is daarom net zo belangrijk als handen wassen.

IMG 4901 IMG 4907

Heeft u suggesties?

Neem contact met ons op! We zijn nooit uitgeleerd, laat staan uitgedaan.

Zeayou Zeeland