GETAWAYS

Op zoek naar een leuke deal voor uw verblijf in Middelburg? Bekijk onze getaways voor een perfect verblijf!

Zeayou Zeeland investeert in een bos

Met Plan Boom

In samenwerking met Zmf, Staatsbosbeheer en Buitenfonds investeert Zeayou Zeeland in de Zeeuwse natuur. Zeayou Zeeland gaat 4000 bomen planten in het kader van Plan Boom. Dit doen we in de buurt, op Walcheren; bij Biggekerke.

Groener Walcheren

Met een hectare streekeigen bomen willen wij bijdragen aan een groener, gezonder en aantrekkelijker Walcheren en hiermee de voetafdruk en CO2-uitstoot van de recreant verkleinen. In totaal investeert Zeayou Zeeland ruim 22.000 euro. Dit is niet alleen voor de aanplant, maar ook voor het duurzaam beheer van het bos gedurende vijftig jaar. Dit initiatief vanuit de recreatiesector is uniek voor Nederland en kan een voorbeeld zijn voor anderen!

Zeayou Zeeland spaart voor bomen

Hotelmanager en initiatiefneemster, Eva van de Parel van Cityhotel Wood uit Middelburg vertelt enthousiast hoe zij samen met haar gasten spaart voor het bomenplan. Zo doneert het hotel € 1,50 als een gast rechtsreeks via hun hotelwebsite of de receptie boekt, of een (elektrische) fiets huurt of wanneer een gast besluit om de dagelijkse kamerschoonmaak over te slaan. Ook kilometers van de heen- en terugreis kunnen worden gecompenseerd.
Ook vanuit Hotel Bommeljé in Domburg en Strandhotel Zoutelande en Duinhotel Tien Torens in Zoutelande wordt er gespaard voor dit bomenplan.

Biodiversiteit neemt toe

Staatsbosbeheer is blij met de samenwerking en bosuitbreiding. In Europa behoort Nederland tot de landen die relatief weinig bos hebben. Daarom plant Staatsbosbeheer landelijk in de komende tien jaar 5.000 hectare nieuw bos. Dit initiatief vanuit de recreatiesector geeft aan dat de urgentie om te vergroenen breed wordt gevoeld in de samenleving. Mensen willen zelf iets kunnen doen, concreet bijdragen. Daar wil Staatsbosbeheer ons graag in ondersteunen met aanplant en onderhoud.
Komende winter zullen diverse bomen als meidoorn en hondsroos worden aangeplant, die een thuis en voedselplek zijn voor veel bijensoorten en vogels. In het bos, dat groter is dan de geplande hectare vanuit Plan Boom, zullen ook wandelpaden worden aangelegd. U kunt dus straks als toerist het bos bezoeken en uw bijdrage aan het groen met eigen ogen en neus te zien en ruiken.

Whats App Image 2021 05 17 at 15 52 06 2 Whats App Image 2021 05 17 at 15 52 06 1 Whats App Image 2021 05 17 at 15 52 06

Recreatie en natuur gaan hand in hand

ZMf, die samen met ons het idee heeft uitgewerkt, vindt het een prachtig en creatief initiatief, dat laat zien dat de recreatiesector haar verantwoordelijkheid wil nemen in het ontwikkelen en behouden van een mooie groene omgeving. ZMf hoopt dat meer Zeeuwse recreatiebedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Het project maakt deel uit van het landelijke project Plan Boom. Vanuit dit plan zullen in de komende vier jaar in Nederland 10 miljoen bomen worden gepland in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied. In Zeeland streeft ZMf in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer om 380.000 bomen te planten; voor elke Zeeuw een boom.

Buitenfonds

Het realiseren van nieuw bos doet Staatsbosbeheer samen met Buitenfonds. Daarvoor werken ze samen met het bedrijfsleven. Staatsbosbeheer en Buitenfonds zien er ook op toe dat de bijdragen worden ingezet voor de afgesproken projecten. Buitenfonds is dan ook verantwoordelijk voor de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Zeayou Zeeland.

Zeayou Zeeland