Bomenplan

Duurzaamheid, daar lopen we warm voor. Gelukkig is dat het soort warmte dat het broeikaseffect niet verergert. Integendeel: op allerlei kleine, speelse manieren dragen we bij aan een gezonde aarde en leefomgeving voor ons allemaal.

Onze grootste trots: een bomenplan. Daarvoor sloegen we de handen ineen met de Zeeuwse Milieufederatie en OEST. Hoe meer longen van de aarde, hoe meer vreugd! Dat kunnen we doen mede dankzij uw hotelbezoek. Want huurt u een (elektrische) fiets, boekt u rechtstreeks via onze receptie of onze website, dan doneren wij telkens een vaste bijdrage van € 1,50 aan het bomenplan. Ook wanneer u besluit om de dagelijkse kamerschoonmaak over te slaan (dit is mogelijk wanneer u meer dan 1 nacht verblijft), gaat het compensatiebedrag van 1,50 rechtstreeks naar meer ruisende kruinen op het eiland!

Fase 2 - November 2020

De eerste bomen die zijn bekostigd met ons Bomenplan zijn inmiddels aangeplant bij OEST. OEST ligt op het landgoed Hof ter Linde in Ritthem, net buiten Middelburg, en is een plek waar sinds 2016 op ecologische wijze voedsel verbouwd wordt. Voornamelijk vaste eetbare planten en veel variëteiten om zo de biodiversiteit te vergroten en de omgeving te verrijken. Er is een voedselbos in aanleg waarin tentplekken zijn gecreëerd waar mensen kunnen verblijven en in de zomermaanden aanschuifdiners worden georganiseerd. De chefs van Wood kijken ernaar uit om met de oogst uit het voedselbos mooie gerechten te bereiden voor onze gasten. Als hotelgast van Cityhotel Wood is het tevens mogelijk om een kijkje te nemen bij OEST of deel te nemen aan één van de rondleidingen of workshops. Meer informatie is te vinden op de website van Hof ter Linde en Oest Farm and Stay.
Ook is het mogelijk dat hotelgasten van Wood een kijkje nemen bij OEST of deelnemen aan één van de rondleidingen of workshops. Meer info is te vinden op de website van Hof ter Linde of vraag er naar bij uw boeking!

Blijf op de hoogte

Uiteraard houden wij u graag op de hoogte van het bomenplan. Minimaal één keer per jaar geven wij een update in onze nieuwsbrief. Wilt u deze ook ontvangen? Schrijf u dan hier in!

Oest bomenplan Bomenplan Bomenplan appelboom IMG 7506

Zeayou Zeeland